Rólunk

Ákom-Bákom Családi Napközi Székesfehérvár

Ákombákom Családi Bölcsőde Székesfehérvár

2009-ben kezdtük meg működésünket Székesfehérváron, egy családi bölcsődével a Kisteleki utcában.

 Mára 3 családi bölcsődei csoporttal működünk Székesfehérváron a Szeder utca 46 -ban.

Számunkra nagyon fontos, hogy a gyermek a korának megfelelő ellátást kapja, és szeretetteljes légkör vegye körül a családi bölcsődében. Ezért rugalmasan, a szülők igényeihez igazodva gondozunk minden gyermeket.

Az Ákombákom Bölcsi célja, a barátságos környezet, a szakszerű ellátással nyugodt, kiegyensúlyozott légkör biztosítása minden gyermek számára.

Zöldövezeti részben található kertes házban alakítottuk ki családi bölcsődénket három csoporttal, teljes mértékben a gyerekek igénye szerint.

Szakszerű gyermekfelügyeletet biztosítunk minden olyan babának, akit nem vettek fel a bölcsődébe, vagy az óvodába. Rugalmas nyitva tartással igazodunk a több műszakban dolgozó szülők igényeihez.

Ákom-Bákom Családi Napközi Mini Csoport

Ákombákom Családi Bölcsőde Mini Csoport

Törekszünk a kisgyermek és gondozóink közötti szeretetteljes légkör kialakítására. Megteremtjük a gyermekek életkorának, érdeklődésének megfelelő tevékenységek lehetőségét.

 

Fejlesztő foglalkozásaink nagyban elősegítik a gyermekek egészséges fejlődését, és az óvodába való gyorsabb beilleszkedést.

 

Koordinációs készségüket nyomdázás, gyurmázás, festés segítségével fejlesztjük. Beszédfejlődésüket mondókákkal, énekekkel, mesékkel mozdítjuk elő. A játszóudvar pedig, a mozgásfejlesztő játékok ideális helyszíne.

 

Családi bölcsőde felszereltsége:

 

Napfényes és ideális környezetet biztosít a gyermekek gondozásához. A csoportszobához tartozik egy ízlésesen kialakított öltöző, mosdó, pelenkázó. A családi bölcsőde udvara alkalmas a gyermekek levegőztetéséhez, nyáron pancsoláshoz, homokozáshoz. A játékkészlet mind mennyiségileg, mind minőségileg a korosztálynak megfelelő. A játszóházunkban minden korosztály talál magának megfelelő játékot.

 

Beszoktatás:

 

Az elválás az anyától, a megbarátkozás az idegen környezettel és az új szokásokkal nagy feladat egy kisgyermeknek. A szülő jelenléte kezdetben biztonságot jelent számára. A beszoktatási időt általában 10 napra tervezzük, de ez rugalmasan változhat a kisgyermek személyiségétől függően. A beszoktató szülőnek lehetőséget biztosítunk arra, hogy az első napokban néhány órát gyermekével együtt tölthessen a csoportszobában, majd fokozatosan váljon le gyermekéről.

 

Mit hozzunk a családi bölcsibe?

 

Családi Bölcsődénk tárgyi feltétele nagyon jó, biztosítunk a gyermekek számára minden tisztálkodáshoz szükséges eszközt, tisztálkodó szereket, törölközőt, étkezéshez előkét, alváshoz ágyneműt.

 

A szülőknek a következőket kell hozniuk:

 

Pelenkát, évszaknak megfelelő, elegendő mennyiségű váltóruhát, váltócipőt, ágynemű huzatot, fogkefét, fogkrémet és popsitörlőt.